2.4.06

ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД

ТОНИ ФИЛИПОВ, Д-Р
Монитор

Понеделник, 27 март

Тая седмица я пиши бегала, ще мине в пренастройване на биологичния часовник.
Всяка година при смяната на зимното с лятното време се чувствам длъжен да предупредя моите приятели пенсиите да внимават с биологичния часовник. Да не се разместят операциите при изтегляне на времето с час напред. Редът е следният: в 6.00 звъни будилникът, в 6.15 ставате, в 6.20 пикаете. А не обратно.
"Сега" пише, че по повод смяната на времето правителственият пресцентър декларирал: "Това опровергава всички слухове за напрежение в тристранната коалиция".
Параванов казал оня ден в Елхово, че ГККП Лесово става врата на България към Европа. Лесово? На границата с Турция? Лелe, как се слага на Доган.
Гошо, самият Доган вече се отрече от възгледа си, че пътят на България към Европа минава през Босфора, бе! Доган и от обръчите се отрече. Вика: "Вие предпоставяте, че ДПС има фирми, аз твърдя, че ДПС няма фирми."
Ага, нещо си се объркал. Ти твърдеше, че ДПС има фирми, ние от теб научихме за обръча.
Ама той ни мисли за много късопаметни, което не е да няма основания. "Приписвате неща, които не съм казал в моя отговор пред Слави Трифонов".
Тъй ли, я да видим в дневника на доктора какво е записано:
"Вижте, в цял свят, като започнете от Америка до Япония, всяка партия си има, така да се каже обръч от фирми… Ако мислите, че моите възможности са по-малки от на един банкер, значи нямате реална представа за възможностите на един политик."
Валерия Велева хубаво го води през 2004 г. да си припомни Централния и по-специално килия 17- а, в която е лежал, ама той не си взе бележка. Дано Сидеров си удържи на обещанието.
А пък Нихат Катил вика, че обръчите били само в облото мислене на журналистите… Ама то по-добре обло, отколкото квадратно...
Петър Волгин се прави на агент Купър в "Труд": "Бойко Борисов е като совите. Действията му не са това, което са. Явно докато е охранявал Тодор Живков и Симеон е научил не малко."
Да, бе, научил е на гаргите очите. Това ли научи, да асфалтира улиците нощем? През цялото си 35-годишно управление Тато нито веднъж не е асфалтирал през нощта, Дедо също. Асфалтира се от 8 до 5. Тоя народ докато не му създадеш големи неприятности се прави, че не те забелязва.
Костовистите скочили срещу Борисов: първо трябвало да се докаже като кмет на София.
Не може, господа, не може. Бойко тича по тънък лед, ако се застои някъде и ще се удави. Затова трябва бързо да пробяга до другия бряг. Както казва една китайска поговорка, от всички 36 плана за действие, най-добрият е бягството.
Путин преписал дисертацията си от американци и така станал доктор по икономика. Цели 16 страници от същността на тезата му били "копи-пейст".
И аз съм взел да връзвам кусур на Сидеров. Ми той още не е президент.
"24 часа": "Английски заселник налага българин." Англосаксонецът Питър Морган, жител на село Зорница и един нашенец седнали да се почерпят и приключили напълно по нашенски - с побой. Англичанинът излязъл по-як, поради което нашият се озовал в болницата с комоцио.
Какво нещо е средата! Променя даже хора с утвърдени културни стереотипи.
Ебати каква ненормална държава сме! Чета в "Стандарт", че чл. 20 ал. 2 от сега действащия Закон за движение по пътищата защитавал дупките. Било записано, че водачът е длъжен да се съобразява с атмосферните условия, с релефа на местността, състоянието на пътя, товара, характера и интензивността на движението и с всички други обстоятелства… Абсолютно всички, може би единствено без международното положение.
След Сашо Томов и Митко Луджев пише спомени: "Нежната революция в България". Пишете, момчета, пишете. Писаното слово остава… Не е важно кой твори историята, важното е кой я описва. Щото, както съм казвал, Клио е най-голямата курва сред музите. Докато човек е на власт му обещава важно място в поверените й анали, а като падне се прави на разсеяна. Тъй че вземете историята си в собствените си ръце. Каквото е написано, това е истината. Веднага ще дам пример, за да не изглеждам голословен. Какво знаем днес за Троянската война? Каквото ни е написал Омир - че се е водила за хубавата Елена. А истината е, че това десетгодишно кръвопролитие се е водело заради Черноморските проливи, за да се изземат таксите върху търговския трафик и т.н. Херодот коментира: "Да не са луди гърците да воюват заради една жена". Но в историята остава версията на Омир, щото е по-талантлив. С което подсещам, че само с желание не става.
Най-високият човек в света, Бао Сишун от Китай, който е висок два сидера и 36 см., пардон, два метра и 36 см., си търси жена с обява във вестника. Жените го отбягвали, щото с него секс можело да се прави само с пожарна стълба.
Обърках се и казах "два сидера", щото той Сидеров стана мярка за всичко в общество. Да не си помислите, че намирам, че Сидеров е смешен щото е нисък. Не, не затова. А защото се мъчи да изглежда висок. И рус. Човек не може да избира как да изглежда, но може да избира как да се държи. И кой каквото си избере.
Абе, на тоя Бао дали му се променя ръстът с оглед на сезоните. Щото четох, че в зависимост от температурата височината на Айфеловата кула варира с плюс - минус 15 см.
71-годишната Пенка Балева скочила вчера с ластик от Стамболовия мост в Търново. Била голяма любителка на екстремното. Ба, любителка… Животът я е приучил. За 17 години нищо екстремно не й е останало чуждо. Така погледнато имаме два и половина милиона любители на екстремното.

Вторник, 28 март

Звъни днес един от репортерите ни на Юнал Лютфи да го пита за коалиционните кавги. Лютфито със сънен глас вика: "Иване, колко пъти да ти казвам да не ми се обаждаш в събота, че си почивам!?" Иван се стресна: "Ама как събота бе, г-н Лютфи, днес е вторник…". "Вторник? Сигурен ли си? А неделя и понеделник имаше ли?"
Ей, ага, дано знаеш поне кой век сме, че то поведението на Доган е с два века давност.
Павел Шопов от "Атака" вика при Коритаров: "Вие знаете, ние напуснахме българския парламент и слязохме при хората, за да видим проблемите…"
Коритаров: "Слязохте?"
Правилно го засече. От къде слязохте, бе? От приказката за стълбата?
В СДС решили, че един член щял вече да е достатъчен, за да се открие клуб на партията по места. До сега се големееха, ако няма поне 10 члена, няма клуб. Член-председател на клуб, таш… Как ги подритна историята!
Айде, тая година "член-клуб", пък догодина "член-партия". То не трябва да съм Лещански, че да го ясновидя.
Канадското издание "Калгари Сън" пише, че световните шампиони по фигурно пързаляне Денкова и Стависки са от страна, в която има само две ледени пързалки. Да, бе, да!
Той и Топалов е от страна с много нисък коефициент на интелигентност, ако слушаме проф. Ричард Лин от университета в Ълстър, ама е световен шампион по шах.
Туй академично говедо изкарало, че на Балканите са най-прости, а българите най-простите сред простите с коефициент на интелигентност едва 94 точки. След нас били само сърбите и турците. Германците и холандците най-умни - 107 точки.
Германците? По-интелигентни от Нас? Да, бе, да! "Когато император Карл Пети казваше, че говори на немски само с конете си, братята Кирил и Методий разпространяваха в България славянската писменост!"
Като мериха лани през март по БНТ айкюто на българина, средното за страната излезе 100. "Стандарт" тогава писа, че най-умният българин бил 85-годишен, рус, 2 метра висок, от Русе. Демек 85-годишен блондин, малко по-нисък от Шакил О'Нийл! Което ме възмути, щото на тая възраст отдавна не се делят на блондини и брюнети. Както и да е. Тоя професор ни цака поне с 6 т.
"Телеграф": "Пълнят дупки след сигнал на Телеграф".
Може пък това да е начинът, по писма на читатели, дето се казва в нашия еснаф. Иначе се казва "на повикване". Звънете братя, не го жалете!
"Православният хомосексуалист" Дим Дуков се изцепи снощи във Вип Брадър за шефа на международния отдел на БСП Кристиян Вигенин: "За мен той е чистокръвен гей". Нико Тупарев доразбърква: "Дим Дуков се изпусна, какво да се направи. Това е риалити - някой казва нещо и няма връщане назад. Не съм чувал за тоя депутат - Вагенин ли се казва?"
Не, не се казва Вагенин, щото не идва от вагина, а от друго нещо, не знам какво точно. Ай стига, що се правиш на оригинален!
Вагенин, пардон (ей простотията ми се лепи от въздуха), Вигенин исках да кажа, е от най-доверените хора на Станишев. Което всъщност нищо не доказва, щото той и Кузов беше от най-доверените на Сидеров…
Сега чета, че и тоя педофил Кузов щял да прави партия! За това казвам, че педалите трябва да се сложат на мястото им! Дори и с цената на невинни жертви като Вигенин.
"24 часа": 15 години "Галъп", 15 години циркът на демокрацията" е шеговитото мото, с което именитата агенция отбелязва годишнината си".
А шеговито, а!

Сряда, 29 март

Пенсиите, с тока нещата стоят така, че вероятно пак ще набарате фазата. Нови 30% увеличение след затварянето на 1-4 блок на Козлодуй. Но изход няма! Единственият изход, не е изход. "Телеграф": "Свършиха местата за покойници". Това щяло да е следващата голяма криза след боклука. Имало закътани за приятели, но вървели по 2000 до 3000 лева на черния пазар.
Пенсиите, пенсиите… Не можете да кажете, че не съм ви предупредил. Когато преди изборите 2005 г. Станишко викаше: "Имам план за промяна…", аз ви обясних, че вас ви няма в този план. И както виждате, не съм ви излъгал. А за поскъпването на водата ще ви пиша следващия път, за да не ви доде много наведнъж.

Четвъртък, 30 март

"Новинар": "Партията на Борисов гони 47%".
Как ще ги гони, като ги е минала, бе! Има 47.2%! Поне това показва последното хвърляне на боб на НЦИОМ.
На вниманието на комисаря от ЕС Алваро Хил Роблес, който ни упреква в "гетоизация" и "сегрегация": Господин комисар, вчера в София групи мангали изпотрошиха 3 от новите царски мотриси с камъни. Днес във Видин друга група нападна полицаи с тухли и брадви. Дайте акъл как да продължим с интеграцията?
В "Политика" колегата Минчев вика: "Потопите са бедствие №2. Бедствие №1 е Емел Етем."
Прав сте, колега. Както казва поетът Дулев във в. "Кукуригу":
Знайно е от всекиго: В нашата история
туй не ни е първият кризисен момент.
Ний не сме държава, а лаборатория.
Господ в нас заложил е експеримент.

Наверно пробва статистически
(в дадена държава, в даден период)
колко некадърници нужни са фактически,
за да се разсипе цял един народ.
"Стандарт": Китайски пушки за тъщи на ловното изложение". Става дума за въздушни пушки, по 30 лв., заедно с оптика и комплект от 200 съчми. От 50 м. уцелвала врабче в окото.
Егати варварството! Дори и тъща не заслужава да умре така зловещо, надупчена от 200 съчми. Един джентълмен би дал още някой лев и би взел една прилична помпа.
В. "Атака" реве, че НЦИОМ забавил поредното си изследване по заповед на БСП, защото националистите застигала червените: "Защо социолозите така истерично крият истината?"
И аз това исках да питам. Защо я крият? Те трябва редовно да съобщават за успехите на "Атака", за да се вземат в ръце нормалните хора. Щото не вярвам всички българи да са "втора цедка хора", както пеят "Ъпсурт".
Сидеров, срещу теб има социологически заговор. Но да знаеш, че и слънчевото затъмнение не беше случайно!
Според "Политика", то не било слънчево затъмнение, ами Бойко Борисов минавал.
Ей, колеги, малко сте се изхвърлили. Чак пък да затъмни Слънцето! Един древен цар казал на поета, който го възпял и го сравнил със Слънцето: "Преди да ме сравняваш със Слънцето, трябваше да видиш нощното ми гърне".
А вий не сте го виждали, нали?
Не, това не е просташка задявка! Съвсем сериозно ви го говоря. В предговора към "Любовникът на Лейди Чатърли" Дейвид Лорънс обяснява, че една от причините за лудостта на гения Джонатан Суифт е, че видял нощното гърне на любимата си. И затова в поемата, която й посветил, повтаря разочаровано: "Но Силия, Силия, Силия ходи по нужда..."

Петък, 31 март

Петканов: "За Европа ни трябва поне един нов затвор."
Браво, това е най-неотложното.
Лишените от свобода трябвало да живеят при нормални условия. Нелишените могат да почакат. Поредното доказателство, че от свободата голям келепир няма!
Собственикът на "Левски" Тодор Батков: "Хомосексуалист ни закла". Като му тръгне на един народ на педераси и няма край.
"Стандарт": "Топим се със 115 на ден"
"Монитор": "Чезнем със 116 души на ден"
Я да видим кой дава повече?
"Труд": "Топим се със 171 души на ден".
Истината е, че за миналата година сме намалели с 42 299. Което прави по 115.88, което се закръглява към "Монитор", а не към "Стандарт". А защо "Труд" ни топи толкова, не знам.
Както и да е това. Но от "Дума" научаваме, че раждаемостта стигнала 1.31, най-високият коефициент от 1995 г. Бре тая Масларова!
Краткосмешни новини:
1. Фонд "Земеделие" ще има седем зам.-директори, вместо досегашните трима.
2. Рекорден ръст на депозитите на гражданите през февруари- 9.2 на сто.
3. Руснаците изведоха първия негър в Космоса. (Те изведоха и първото куче, първия българин...)
4. Правителството не признало на областния управител на Габрово Цветан Нанов фактура за закуска за 9.78 лв.
5. Болницата в Бургас си купила трактор. (Честито, догодина и редосеялка!)

Няма коментари: