9.4.06

ИЗ ДЕЛНИЦИТЕ НА ЕДИН ЛУД

ТОНИ ФИЛИПОВ, Д-Р
Монитор

Понеделник, 3 април
Посъветвах миналата неделя Бойко да не асфалтира нощя, щото никой няма да забележи. Казах му да създава максимални затруднения на населението, за да мисли то само за него ­ добро или лошо ­ няма значение. И той ме послушал. Даже отишъл още по-далече. В събота, когато столичани заминават по родните си места, генералът затворил изходното платно на Цариградско шосе. В неделя пък, когато се връщат, затворил входното.
Браво, ето това имах предвид. Така се прави.
Борисов реве в "Политика" като бяла мечка в топло време, че оня "нещастник" Яне Янев, като чул, че партията ще се казва ГЕРБ и изприпкал и запазил името. Бойко вика: "Това са долнопробни хора!"
Но са креативни, не може да се отрече! Сега ще стане Лудото Яне мандатоносител на Бойко.
Понеже партията е вече заета, генералът регистрирал сдружение с идеална цел. Вън от всяко съмнение е, че целта е идеална, най-добрата възможна цел. Сдружението позволява в ГЕРБ да влязат цели фирми. Според мен няма пречка да се присъединят и холдинги, АД-та, банки, както и отделни физически лица.
Ще се присъединят, много ще се присъединят. Четох, че като се разбрало, че БСП идва на власт, червените се сдобили с 15 400 нови членове само на туй основание. К'во им пречи на тези 15 400, а и на още други да идат сега при Бойко?!
След като на 3-ти март Сидеров беше обявен за Левски, вчера във Враца заместникът му Антон Сираков го обяви за Ботев: "Името на вашия град идва от "врата". През нея преди 130 г. влезе Ботев… Сега влиза Волен, за да върне България на българите…" В "Стандарт" се подбъзикват, че се очаквало скоро Сидеров да стане Бенковски.
Ба, той вече е станал. Цялата "Атака" обикаля България като Хвъркатата чета и подбужда населението да въстане срещу американския поробител, който иска да си дига калета на наша територия.
А след като мине и през Бенковски, вече могат да го провъзгласят за цялото Възраждане накуп…
Ахмед Доган се разсърдил на медиите, след конференцията се фръцнал и не дал брифинг за журналистите.
Мемед, да се сърдиш на медиите е все едно да се сърдиш на времето. На времето му е през метронома.
Доган вика: "Обръч не е мръсна дума". Естествено, че не е. Думите сами по себе си са неутрални. Хората ги правят мръсни.
Велева коментира в "Труд": "Доган като политически Мичурин". Не знам дали той е политически Мичурин, ама ти и Тошев се държите гаче ли вчера сте паднали от магданоза и от сътресението ви са се изяснили нещата.
Гледам на сергията заглавието на "24 часа": "Премиер за първи път в РПУ".
Помислих си едва ли не, че… Ебати как се прецаках. Той отишъл само на посещение. Що лъжете народа, бе маскари! Народът тръпне да вкарат някой министър в милицията. И от ЕС това чакат. Колко ли е бил разочарован Оли Рен, като е прочел дописката. Сигурно повече от мен.
На днешния ден през 1990 г. БКП си смени името на БСП. Но после забрави да си смени манталитета и така си остана ­ социалистическа партия с комунистическо мислене.
"Труд": "Плащаш бързо, пестиш от глобата". Вестникът съобщава също, че ти вземат и по-малко точки. Станишко съобщил, че сега експерти обмислят промените.
И какво ще променят промените? По-бързо от "на място" може ли? Не може! А да ти вземат по-малко точки от "хич" може ли? Не може! Народът го е измислил, бе! Плати си на човека, той ще прояви снизхождение, на каквото държавата не е способна…
Галя от Каризма: "В къщата научих как изглежда адът". Педалчето Дим Дуков я побъркало. Адът ­ това са другите (Сартър). Чаткаш ли, маце! Другостта, както би казал философът Доган. Тези, като Дим Дуков. Затова е казано, че адът, това е раят, но гледан от обратната страна, от лявата.
"Труд" пише вчера, че в метрото настанало лудо оживление, защото се качил коминочистач. И всички искали да го пипнат. Да, но едно ченге ми каза друга версия. Тоя бил мангал. И докато те го пипат за късмет, такъв късмет им дошъл, че после не могли да си намерят кой портфейла, кой часовника, кой цялата документалистика…
Орешарски: "2009 г. живеем по-добре". Добре.
Доган заповядал да почне надстройване на дувара на сарая му до 6 м. височина. Миналата седмица тръгна слух за някакъв атентат срещу агата. Но според мен стената не е предизвикана от страх някакъв, а от това, че дивите шопи се катерели по стълби и дървета да гледат какви неща стават по поляните и басейните на сарая. Викат, че си струвало да се види…
Шест метра дувар! Сравних го с всички известни и значими дувари ­ Берлинския, израелския, на Централния Софийски… Може би само Великата китайска стена, единственото човешко творение, дето се вижда от Космоса (висока е от 3 до 8 м., т.е средно иде пет метра и половина), може да се окаже равностойна, но едва ли по-висока от съоръжението на Доган. Но едно е сигурно ­ от Космоса вече ще се виждат два обекта: Великата китайска стена и Доган-сарай.

Вторник, 4 април
Пенсиите излизат на протест пред МС утре. Искат 150 евро пенсия. Наборчетата, вярно, че в Библията пише: "Поискай и ще ти се даде." Вярно е също така, че няма лимит колко да се иска. Но известна скромност все пак няма да е излишна.
Може всякак да се живее, човек знае и две и двеста. Средностатистическия американец например поглъща 3200 калории дневно, а в Етиопия оцеляват с по около 500.
Д-р Джеймс Левин от Минесота измислил учениците да учат прави, за да се пребори затлъстяването. При експеримента се оказало, че децата усвоявали много по-добре материала.
Д-р Левин вика, че това можело да се приложи и към работното пространство в офисите. Доказано било, че седнал човек за 8 часа гори 50-60 калории, а ако се движи, макар и бавно ­ 800.
Добре де, ако целта е само да се изгорят калориите, не може ли да седиш и да си клатиш краката? Така не се ли изгарят повече калории?
Професор, измислил… К'во си измислил, бе! Берлускони откога изхвърли столовете от залата, където заседава МС…
Тоя Берлускони е голяма работа. Вчера в телевизионен дуспут нарекъл конкурента си Романо Проди "полезен идиот". Проди пък му го върнал на пияница. А пък днес чета, че Берлускони казал, че избирателите на левицата са "ташаци". Дори и Сидеров не си позволява такава вулгарност.
Лидерът на СДС в Бургас д-р Антонио Душепеев (писал съм ви за него, тоя, дето мангалите се обърквали и редовно му викали Дупепеев) миналия месец напуснал поста и синята партия. Днес вика пред "Новинар": "Ще повярвам, че нещата почват да се променят, когато пристигне тук централното ръководство и започне да си плаща сметките по престоя. От Костов насам не съм видял някой да си е поел разходите. То в интерес на истината и аз не съм ги подканял да си плащат, но в България е така ­ тук хората обичат безплатните неща."
К'во ще се убеждаваме, умре българинът за безплатни неща. Шамар да е, аванта да е. Еле пък на кьорсофра как припка като поп на кръщене.
Но не си прав да се самообвиняваш, Душепеев! Нямаш вина. Как ще ги подканяш, да не си келнер, та да викаш: "Моля, сметката!" Те като нямат съзнание…
Сидеров коментира в "Атака" как Коритаров поканил Росен Владимиров и Надежда Захариева (икономисвам епитетите и обидите пред всяко име, щото ще ми отиде страницата) и последвали "дълги и сластни облизвания от страна на Алберт Коритаров на турски задни части."
Ба, не си позволява… Кажете, това език на журналист ли е?
Д-р Иванов от Четвърти километър смята, че Сидеров е жертва на преждевременна андропауза, но аз не съм готов да потвърдя тази диагноза.
"Дневник": "Животните в Европа може да получат право на адвокат" Стига, бе! Казвам ви, че в ЕС не е за нас. Те ще въведат скоро социални и здравни осигуровки за животните и един Господ знае още какво.
Очакваме прокуратурата да поиска имунитетите на още народни представители, обяви вчера Станишко на въпрос за еврокритиките към България.
Защо, бе, защо чак сега! Какво пречеше да дадем на Европа Софиянски, Върбанов и Кузов… Пречеше синдромът на лимонадата в ушите, както казва бизнесменът от БСП Гущеров.
Макар че, ако трябва да съм справедлив, прокуратурата направи каквото можа. Лани прокурорът Цеко призова бандитите в 7-дневен срок да декларират откраднатото имущество. Е, получи се малко неудобно, щото те не откликнаха. Но той опита.
Днес се навършват 114 години откакто полк. Христо Николов изобретил първата българска картечница. Понеже тя била с по-добри показатели от тогавашните леки картечници на армиите в Европа, представител на английски оръжеен завод дошъл при него и му предложил голяма сума в злато, за чертежите. "Моят труд е предназначен за моето отечество", отговорил полковникът.
Ех, полковник… Сега ако знаеш…
България е обявена за официална туристическа дестинация на Китай, съобщиха от Държавната агенция по туризъм. От 1.3 млрд. жители на Поднебесната империя 100 млн. се водят богати. Направо ще ни задръстят дестинацията.
Но аз не съм изненадан. Когато Шулева ходи, кметът на Шанхай Хан Чжън я предупреди: "Пригответе се, 17-милионен Шанхай е готов да тръгне за България." И ето, тръгва китайският народ на малки групи от по един милион туристи, както вика Павката…
Бъдещето ни е с Китай. Един Мони Паси го разбра. Като беше там изчисли, че само от клечки за зъби можем да правим по 3 млрд. оборот с китайците. Ама не съм чул нещо да се е предприело. Е това сме, хубави идеи имаме, ама не ги реализираме.

Сряда, 5 април
В "Стандарт" Елеонора Николова вика: "Борисов не е заплаха за СДС".
Права е. То за СДС вече няма заплаха. СДС е паднало толкова ниско, че няма нужда от бутане.
Бойко им подава ръка, те се репчат. В "24 часа" бизнесменът Маргарит Тодоров разправя как през 2001 г. търсел контакти с Костов от името на Царя. Костов и хората му смятали тогава, че Симеон няма да прескочи 4-процентната бариера, ако се яви самостоятелно на избори…
Каква прозорливост!
"Стандарт" цитира министъра на образованието: "Аз самият харесвам мислите си, но не винаги ги помня всичките.."
Голяма работа, че не ги помниш. За народа загуба велика, дето вика Иванчо Йотата. Но ако толкова страдаш, записвай си! Аз вече втора книга издавам само щото си записвам мислите. (И аз си ги харесвам.) Ако не си водех бележки, всичко щях да съм забравил…
Апропо, уважаеми читатели, очаквайте в съвсем скоро време втората част на книгата "Из делниците на един луд". Под печат е. Всеки момент ще тръгне към сергиите. Ама вие още не тръгвайте, аз ще ви обадя.
В "Новинар" нарекли Оли рен Holly Rehn, демек Свети Рен. Той верно ще стане български светец, ако ни приеме въпреки безхаберието на управниците ни. Аз лично ще му паля свещ всяка година на патронния му празник.
Но може да стане и О-ле-ле Рен, както съм предупредил.
"Нощен Труд": "Атлантиците вдигнаха бюст на Паси". Лично Чапкънов го изваял. Странно, на бюста изглежда повече евреин, отколкото на живо. Паси се хванал под мишница и се занесъл в къщи, бюста си де. Сложил се в хола, да го гледат гостите.
На вниманието на Евгени Минчев, Дим Дуков и т.н: В медицински център Бодимед вече правят процедурата хидроколонотерапия, по която цял Холивуд е луднал. Тя по същността си е клизма, но по-скъпа, 80 лв. струва. Докторите препоръчват за пълното очистване от токсините да се направят 3 процедури в рамките на 10 дни.
След тези процедури нямало нужда да се пости. Пенсиите, а?

Четвъртък, 6 април
Проф. Михаил Константинов пише в "Монитор" за ДПС: "Трудно е да се повярва, че действията и приказките на някои от лидерите на тази етнокорпоративна политическа сила не се извършват под влияние на алкохол или други упойващи вещества."
Вика още: "Понятието "мисловна парадигма" е най-обикновена тафтология. Защото всяка парадигма е по дефиниция мисловна, т.е. в главите на хората. Парадигми в природата няма и това не само докторите, но и студентите по философия би трябвало да го знаят…"
Така е, във философско отношение Соколът се оказа малко бос. Парадигмата е образец, модел, начин на мислене. А мисловната парадигма е мисловен начин на мислене. Така излиза, де.
Кънчо Стойчев единствен възхвалява в "Труд"големия политик и философ Доган, как само той си признавал истината и т.н. дрън-дрън: "Изпитвам гордост, защото политическият елит на българските турци е далеч по-патриотично настроен от политическия елит на българските българи. Което е може би най-голямото ни политическо богатство…"
Елита? Всъщност, защо не! Да се граби в България винаги е минавало за патриотизъм…
Накрая на текста на Стойчев от "Труд" турили бележка: "Позицията на г-н Стойчев е дискусионна. Редакцията е готова да публикува и други мнения…"
К'во дискусионна, бе!
Сидеров, тоя задмина Коритаров, а? Чак примлясква от удоволствие…
Стойчев, а какво наукоподобно и обществено приемливо обяснение ще дадеш на следното твърдение на Доган: "Професионализмът в политиката е в обратна пропорционална зависимост на нейната прозрачност"?
Да, права е Андролова в "Новинар": "В морален смисъл напоследък България е толкова усрана, че напомня общ ректален термометър".
343 евро годишно ще дава ЕС на глава сиво искърско говедо. Поощрявали местните породи. Обаче аз си мисля, да се захвана с някоя българска порода пчели. Ако и за тях дават субсидии на глава, а то няма как другояче, ще стане добра далавера. Ще си декларирам колкото искам глави, нека дойдат да ги броят….
Поетът с нежно име Ани Илков пише, че от "мътната докладна мисъл на Доган" излезли само "някакви претенциозни скудоумия".
"Докато слушах за "мисловната парадигма на времето" и "вертикализирането на духовната субстанция" се досетих, че френските теоретици Дельоз и Гатари наричат това "самостоятелното мислене на идиота…"
Браво, Илков! Обаче и при теб се наблюдават елементи на самостоятелно мислене, да знаеш!
Вестниците гърмят: Идва Дженифър Лопес. Ей, братя, знаете ли, че на тая дупето є е застраховано за 1 млрд. евро! Няма майтап! И в родината є вече са є вдигнали паметник приживе, като на Пасито.
Помните ли какъв ден е днес? Не помните. За това сте на тоя хал. Днес е първи април на Царя. Преди 5 години той се изтъпани на моравата и каза, че ще се оправим. Е, не можахме всички, но той поне се оправи…
Като отишли вчера пенсионерите под прозорците на МС и почнали да викат: "Благодарим ти, Сергей, за щастливото детство." Излязла Илияна Йотова и ги навикала: "Какво детство, бе, когато вие сте били деца, Сергей не е бил роден!"
"Точно за това и благодарим!"

Петък, 7 април
"24 часа": "Криза за гробове, по-тежка от боклука." Това издали пред вестника от общината.
Ама що хабите репортерски ресурс да разпитвате в общината, като в. "Телеграф" го написа миналата седмица буквално със същото заглавие.
"Стандарт": "Правели сме пломби преди 9000 години."
Може, но вече избягваме. Не се търсят при новите разценки на денталните услуги.
Анна Заркова написала коментар в "Труд", в който твърди, че било общоизвестен факт, че човешкият мозък съдържал 99% вода.
Бъркаш го със зелето, колежке. Даже не със зелето, щото то има само 91% вода. Бъркаш го с краставицата, тя има 98% вода. Поне на Мирча Кришан краставицата. И затова в 100 гр. краставица има само 16 калории. Водата в човешкия мозък е 80%, което пак не е малко. Но може пък да има и мозъци с повече вода, знам ли.
"24 часа" посветили на Румен Вълка ­ собственикът на "Волф" и "Дитц", цяла страница. От нея между другото научавам, че Румен бил работохолик. Зимата се качвал лично на снегорина и чистел. (Единственият "Майбах" в света с гребло!) Браво, а лятото, когато няма сняг? Лятото сигурно мете, един работохолик си е такъв през всички сезони.
"Монитор": "Офшорка пази АЕЦ "Козлодуй". Чудесно. Ами ако, дето вика Каракачанов, зад нея се крие Бен Ладен, к'во правим тогава?
Емел Етем: "Спасяването на пострадалите е техен проблем". Ако беше малко по-интелигентна, малко повече да беше чела и щеше да каже: "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се".
Този лаф на Илф и Петров всъщност е пародия на изказване на Ленин: "Здравеопазването на трудещите се е дело на самите трудещи се." Но след стъпването на Гайдарски в здравеопазването намери своето историческо потвърждение.
Труд": "Само Кузов излезе мъж". Единствен той се отказал доброволно от имунитета си.
Да, прав е Румен Леонидов като вика в "Политика", че "България обеднява откъм пичове."
За сметка на п…….

3 коментара:

Анонимен каза...

Very cool design! Useful information. Go on!
»

Анонимен каза...

Best regards from NY! » » »

Анонимен каза...

Where did you find it? Interesting read eureka hepa filter 60285