11.1.06

Емил Иванов



Областният управител на Софийска област и бивш кмет на Своге Емил Иванов е осъден на 2 години и шест месеца затвор за побой през март 1990 г. Присъдата му е издадена за нанасяне на средна телесна повреда от Свогенския районен съд.
Настоящият губернатор пребил на 26 август 1989 г. Георги Атанасов, който по това време е бил управител на Клуба на културните дейци в Своге. На пострадалия е нанесена "средна телесна повреда, изразяваща разстройство на здравето, неопасно за живота". Шест месеца по-късно жертвата умира.
С такова съдебно минало Иванов е изкарал два мандата като кмет на Своге и впоследствие стана управител на софийска област. На последния си пост той беше назначен от квотата на ДПС.
Иванов има бурна история като кмет на Своге. Той управлява града от 1995 г. до есента на 2005, когато беше назначен за губернатор. За този период е успял да овладее 90 % от местната икономика и тя се държи от фирми, които са близки до него, твърдят местните.
Според запознати, Своге е първата частна община в България.

4 коментара:

Анонимен каза...

Хахаха, героят вече е в парламента! Като депутат!

Анонимен каза...

Евалла на такива политици - затова България е на това дередже. Има ли някой, който да въведе ред в крайна сметка? И да потърси отговорност от всички забогатели през прехода "герои"?
Ако прочетете електронното издание на в-к Сега от 04.07.2007г. ще видите, че Гл.прокурор още тогава е имал сигнали за злоупотреби. В статията "Общинарите и областните в София са сред най-заможните" пише: "Семейството на областния управител на Софийска област Емил Иванов е показал завидна заможност в декларацията си пред Сметната палата. Съпругата му Ирена Иванова е придобила 144 250 акции от "Прайм резиденс" АД на стойност 1 442 500 лв. Тя е получила и 50% от "Прайм резиденс Боженците" срещу 2500 лв. От продажба на акции Иванова е взела 39 097 лв. Иванов обясни,, че това стойността на целия проект за вилно селище в Боженци, от който съпругата му притежавала сама половината от акциите, но после продала част от тях. Тя е апортирала 7 дка земя в Боженци, обясни Иванов.".
На собственици от с.Боженци заради този проект унищожиха десетки дка земя със съдействието на Община Габрово. Вече три година не можем да се преборим с корупцията и да докажем правотата си, да получим обезщетение за обезобразените ни имоти. Писахме жалби до къде ли не и никакъв резултат. А то да сме само ние!!!...

Svetlio каза...

Този юнак вече е непоклатим с дупедатския си имунитет! Емел Ебем добре го имунизира, струваше му едно теренче в село Искрец, но едва ли е само това. Плаче си за прокуратурата, ама кретенския закон гласи, че е недосегаем заради имунитета си.

Анонимен каза...

Кой е новия областен управител на Софийска област - Красимир Живков. Новия губернаторе по-известен в интернет, като КраДимир Живковски!

Ето как провеждаше търговете по ЗОП, като кмет на Правец - с предизвестени победители. Самопризнания - видео.
http://video.qip.ru/video/view/?id=v956488bb76

Какви бяха резултатете - свидетелски разкази - видео.
http://video.qip.ru/video/view/?id=v1095423fc36

Как се облажи? - Наглостта и увереността в своята недосегаемост стигна до там, че КраДимир си построи кула в сарйте си в местността Живковското в Правец. ОБЛАСТНИЯТ С КУЛАТА!

http://video.qip.ru/video/view/?id=v13317808b2b
http://video.qip.ru/video/view/?id=v1331770fbd3